Sunt complet lipsita de inspiratie la a da un titlu acestui panseu, dar subiectul lui este clar cum se avanseaza fulminant intr-o cariera, desigur, trebuie musai precizat, in Romania.

Exista exemple de excelenta care a propulsat pe culmile unei profesii persoane supra-dotate in ale avansului profesional si nu e nevoie sa ne gindim mai departe de propria ograda, aceea a educatiei, unde actualul ministru a reusit sa faca din ministeriat prima si cea mai distinsa a sa slujba. In ce ma priveste, desi recunosc utilitatea si necesitatea modelelor demne de urmat, nu mi-am gasit inca unul in cariera academica, si nici nu gasesc ca cel mentionat este demn de urmat.

Dar iata ca azi, cu concursul aceluiasi minister si ca rezultat al prea-inteleptelor sale recente decizii, am ajuns si eu sa constat un avans nesperat, uimitor si cu siguranta unic in propria mea cariera…Nu am stiinta ca cineva in aceasta lume sa fi progresat peste noapte de la umila conditie de profesor de limba engleza la specialist in ingineria aerospatiala, autovehicule si transport. Da, zaresc nuanta de verde a invidiei, si invidioasa fie toata breasla truditoare in ale comunicarii shakespiriene, caci m-am ajuns peste noapte inginer si specialist! Iata-ma-s ispravniceasa ar cinta coana Chirita! Da, unde  e ispravnicia?

Nu este o greseala in vreun act  mizgalit de o secretara obosita, ci o consecinta a noilor masuri de reorganizare a invatamintului. In ritmul acesta, prevad ca in citeva luni voi avea un dosar solid cu care sa candidez la pemiul Nobel. Intrebare e la care sectiune? Over academic achievement sau over abused victim of establishment?

Reclame