Imi/Va propun un exercitiu de imaginatie. Inchidem ochii si ne concentram pe papilele gustative…care sunt cele mai placute, incitante, datatoare de placeri gusturi? Ce este pentru voi delicios, nu-destul-de-mult niciodata? Ce va lasa apa-n gura numai la gindul acelei mincari?

Nesfirsit de buna, mincata in cantitati nerusinate, este pentru mine piinea prajita cu unt. Gustul amar de piine arsa si dulce de unt topit, pe care am uneori pofta sa pun si usturoi nu m-a dezamagit niciodata. As fi foarte nefericita daca s-ar termina de pe fata pamintului. Pe locul doi ar fi maslinele Kalamata. Restul mincarurilor sarate sunt doar umplutura. Mi-e egal daca maninc piure de cartofi sau orez fiert, daca friptura e sau nu e…Toata lumea e innebunita dupa mincarea chinezeasca sau, ma rog altii mai fancy, dupa cea Thai. N-as da o felie de piine bine prajita cu untul care ti se scurge pe degete pentru toate retetele chinezo-thailandeze. Daca miine ar avea loc un razboi atomic, as face provizii de piine si unt. Mda, si un toaster🙂

Gusturile dulci…aici e mai complicat. Adica lista mai lunga. Caramelul si ciocolata 80% cacao pe primul loc. Caramelul trebuie sa fie si el bine facut, usor ars, mai inchis la culoare, gros nu prea lichid. Ciocolata pe locul doi (sic!)…cu alune intregi, crocante si o ciocolata cu consistenta mai moale, nu foarte dulce care se topeste incet si-ti ramin in gura doar alunele. Apoi tot cicolata cu migdale…Da, cumpar trei globuri de inghetata, toate de cicolata si unul cu gust de caramel. Daca am chef de altceva si sunt zece feluri nu ma intereseaza ce sunt ele, vreau pe cel cu ciocolata. Nu orice fel de ciocolata, sunt mofturoasa! Detectez dintr-o singura farima cicolata proasta, ieftina sau pur si simplu facuta de agiamii. Ma uit dupa vacute mov si panglicute aurii care scriu Cadb….. Fructele nu par sa aiba loc linga ele. Fructele separat, piersicile cu tot cu puf, nu ma deranjeaza; ciresele de iunie, negre, carnoase si strugurii, tot cei negri si rotunzi, mai de toamna.

Mirosurile alta data🙂