Stirea bomba care a trezit imagini de cosmar in mintile vecinilor mei provinciali: in Ucraina o explozie la o centrala nucleara a azvirlit un nor radioactiv drept in inima Transilvaniei! Nu conteaza ca toate agentiile de presa au dat dezmintiri din partea autoritatilor ucrainiene si ai nostri specialisti au spus ca masuratorile nu arata vreun nivel anormal de radiatii, aseara in parc toata floarea cartierului cicure la discutii aprinse! Toti cad de acord ca autoritatile ascund adevarul. Unul  cu aer(e) de expert, stapin pe sine, privind in sus cu ochii pe jumatate inchisi, are curajul sa se puna impotriva curentului:

‘Nu a fost nici o explozie! Eu am fost si ieri si azi noapte la lucru si n-am auzit nimic. Noi suntem primii care aflam si acuma nimic, nimic. In ’86 eu eram afara cu copii si m-au sunat de la serviciu ca ceva s-a intimplat. Dup-aia ne-am linistit ca in Alba si Satu-Mare a fost cel mai rau. Copiii aia deja au murit…’

Dupa alte citeva replici descoperim ca domnul expert lucreaza la o centrala termica din cartier, n-are-a face ca e centrala pe gaz, ei oricum afla totul primii!

‘Si n-ati auzit ce-au zis la stiri? N-a fost nici o explozie. Acuma nu mai pot tine ascuns ca e crima impotriva umanitatii, scrie in Constitutie!’

Azi de dimineata la stirile locale: pastilele de iod s-au epuizat din toate farmaciile din oras…poate chiar din tara. Oricum aici e sigura stirea. Isterie in masa, striga psihologii, amintiri sumbre…clar e ca pe-aici oamenii sunt mai spariosi, si-au facut deja provizii si evident autoritatile n-au nici o sansa sa-i linisteasca. Nimeni nu le-asculta – e un crez neabatut! Aia de la Bucuresti mint cum pasesc!

Toate acestea in timp ce copiii lor se joaca fara griji la groapa cu nisip si ei sunt intre doua drumuri la piata si la posta dupa pensie.

Chiar de n-o fi adevarat, da niste antiestablishment trebuie!

Reclame